NDL Talent - Werving & Selectie
 

'Van Werk naar Werk'

Het programma 'van Werk naar Werk' is bestemd voor Werkgevers en Werknemers die te maken krijgen met een reorganisatie. Het uitgangspunt van ons programma is dat het vooral praktisch en betaalbaar moet zijn. Wij bieden een programma aan waarbij de eigen verantwoordelijkheid en zelfsturend vermogen van de kandidaten de kern van onze aanpak vormen. Onder begeleiding van TOP HR desk bepaalt de kandidaat zelf het einddoel en de weg ernaar toe.


Het programma valt samen te stellen uit de verschillende bouwstenen. Vraag voor een actuele prijsopgave vrijblijvend een offerte aan.

Voorbeeld programma:

Bouwsteen 0: Verwerking en acceptatie

Bouwsteen 1: Persoonlijkheidsprofiel en kerntyperingen

Bouwsteen 2: Sollicitatietraining 4.0

Bouwsteen 3: Training solliciteren m.b.v. Social Media

Bouwsteen 4: Presenteren 4.0

Bouwsteen 5: Workshop Stijl & kleuren + fotoshoot

Bouwsteen 6: Feedback CV en brief

Bouwsteen 7: Intensieve begeleiding (3 mnd - 6 mnd)

Bouwsteen 8: Vacature search (3 mnd)


Fase  1 Oriëntatie

De kandidaat zal voorafgaande aan de feitelijke training een aantal persoonlijkheidstesten ondergaan. Met een persoonlijkheidstest worden persoonlijkheidstypen of karaktereigenschappen gemeten. Denk bijvoorbeeld aan extraversie, gewetenvolheid of temperament en karakter. De persoonlijkheidstest wordt daarom ook wel karaktertest genoemd. De uitkomst van deze testen en de gesprekken hierover helpt de kandidaat gericht aan te geven op welke type functies/bedrijven/producten en/of diensten iemand zich met succes verder kan oriënteren.

Naar aanleiding van de uitkomsten van deze testen volgen nog een tweetal persoonlijke gesprekken. Tijdens deze gesprekken formuleert de kandidaat zijn/haar leerdoelen ten aanzien van het sollicitatietraject.


Fase 2 Training

Tijdens de sollicitatietrainingen wordt de kandidaat door ervaren trainers meegenomen in de wereld van de Werving & Selectie. Tijdens de trainingen staan de volgende vragen centraal:

 • Hoe maak ik een goed en aansprekend CV?
 • Hoe schrijf ik een wervende sollicitatiebrief of email?
 • Waar vind ik vacatures?
 • Hoe zet ik social media in tijdens mijn zoektocht?
 • Hoe ziet mijn persoonlijke swot-analyse eruit?
 • Hoe schrijf ik mijn eigen elevator pitch? 
 • Hoe voer ik een pakkend sollicitatiegesprek?

Gedurende de trainingen ontdekt de kandidaat dat solliciteren niet eng is en weet hij/zij vanuit verschillende technieken een goed beeld van zichzelf neer te zetten en leert hij/zij de zenuwen onder controle te krijgen.

Optioneel kan er tijdens de training een korte effectieve stijl en kleuren workshop worden aangeboden, waarbij de kandidaat leert welke kledingstijl en kleur een onvergetelijke indruk op de interviewer maakt.


Fase 3 Actie

Gedurende deze fase gaat de kandidaat aan de slag met alle input uit de training. Hij/zij (her)schrijft het CV en stelt aan de hand van actuele vacatures een sollicitatiebrief op. Hierbij kan desgewenst de ondersteuning van de trainers worden ingezet (optioneel).

Optioneel volgen er  gedurende drie maanden drie voortgangsgesprekken van 1 uur met de kandidaat om het sollicitatietraject te evalueren en desgewenst bij te sturen. 


Resultaten

Welke resultaten kunt u verwachten:

 • De kandidaat heeft een duidelijk beeld op welke functies hij/zij zich met succes verder kan oriënteren en biedt concrete informatie over passende functies en vacatures;
 • Na de training Solliciteren 3.0 is de kandidaat in staat een CV te schrijven passend bij de vacature waarop hij/zij solliciteert;
 • De kandidaat schrijft een wervende sollicitatiebrief;
 • De kandidaat is  op de hoogte van de belangrijkste do's en don'ts in zowel het CV als de brief;
 • De kandidaat weet hoe hij/zij social media voor zich kan laten werken tijdens de zoektocht naar zijn/haar droombaan;
 • De kandidaat weet hoe hij/zij zichzelf presenteert via social media;
 • De kandidaat weet hoe hij/zij een pakkend sollicitatiegesprek voert;
 • De kandidaat maakt contact tijdens het sollicitatiegesprek;
 • De kandidaat is voorbereid op moeilijke sollicitatievragen en hij/zij weet deze authentiek te beantwoorden.

Investering

Het programma “van Werk naar Werk” is een maatwerkprogramma waarbij u het programma vanuit verschillende bouwstenen samenstelt, afhankelijk van de beschikbare tijd en budget. Graag lichten wij u in een persoonlijke gesprek alle mogelijkheden toe.

TOP HR desk maakt Werk van Werk!